Doe je voordeel met internet.

Het is een regenachtige zaterdag. Je gaat leren voor de aankomende toets wiskunde, de eerste twee paragrafen zijn een eitje, maar dan… De sommen van paragraaf 3 snap je toch niet zo goed als je dacht en je ouders kunnen je hier ook niet echt mee helpen.

Herkenbaar? Ik denk dat dit iedereen wel eens is overeenkomen (en niet alleen bij wiskunde). Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet met een schat aan informatie. Zo zijn er ontelbaar veel sites waar je uitleg vindt over de lesstof van de verschillende schoolvakken en waar je extra kunt oefenen.

Naast het maken van goede aantekeningen en een planning waardoor je, ruim op tijd, je werk in orde hebt, is het fijn om te weten dat er sites zijn waar je de uitleg nog een keer kunt teruglezen,-luisteren en/of -kijken. Voor het geval dat... Maar hoe weet je welke sites, filmpjes goed te gebruiken zijn?

Als ik in Google de zoekopdracht 'wiskunde hoeken berekenen uitleg' invoer, geeft dit 62.200 (!) resultaten… Waar te beginnen? Om te voorkomen dat je lang bezig bent met het zoeken naar goed bruikbare sites, hebben we er al een aantal voor je op een rijtje gezet. Extra oefenen? Ook dit is mogelijk.

Download de lijst hieronder.

Doejevoordeelmetinternet V 2
PDF – 25.7 KB 122 downloads